Intervisie

“Jij bent de zorgprofessional”

INTERVISIE

Intervisie

apothekersassistent, -medewerker en bezorger

Onze intervisie ‘Visie van een Zorgprofessional’ is goedgekeurd voor de StiPCO subsidie, voor apotheekteams. Hierdoor is de intervisie voor openbare en poliklinische apotheekteams (grotendeels) kosteloos te organiseren.

 

 

 

Ervaring uit een eerdere online intervisie…(klik hier!)

 

Visie van een zorgprofessional                          

Hoe kan ik als assistent patiënten beter begeleiden bij hun medicatiegebruik?  En hoe betrekken wij andere disciplines hierbij?   

 • Wat verwacht de patiënt en apotheekteam van mij als bezorger?                                  
 • Welke gespreksvaardigheden pas ik toe (of kan ik beter toepassen) in lastige situaties?
 • Wat is mijn inbreng bij een goede (en betere) samenwerking binnen het team?   
 • Hoe werk je nu samen, stem je onderling als team af en communiceren jullie nu?                                      

Om een antwoord te vinden op die vragen moet er afstand genomen worden van je huidige situatie.

Tijdens intervisie denk je samen na over een oplossing door vanuit verschillende oogpunten te kijken naar het probleem. Hoe denkt bijvoorbeeld een apotheker hierover? Of de patiënt die bij jullie komt? Stap voor stap verkennen we de situatie en het probleem. Om uiteindelijk een advies te kunnen vormen. Doordat je samen met anderen erover praat, leer je ook van elkaar. In elke apotheek wordt weer anders gewerkt. Door in gesprek met elkaar te gaan leer je op een andere manier naar een probleem of situatie te kijken, en kun je dat vervolgens steeds opnieuw toepassen bij andere situaties. 

Gericht op ‘anders’ samenwerken, persoonlijk(e) leerdoel(en) en de werkprocessen bekijken door een andere bril.

Ontdek welke visie jij hebt en ontwikkel je jezelf tot een nog betere zorgprofessional

Leerdoel:

Je gaat (inter-)actief aan de slag met communicatie en multidisciplinair samenwerken. Daarnaast werk je aan jouw eigen leerdoel, professionaliteit en aan de kwaliteit binnen jouw werk. Ontdek welke visie jij hebt en ontwikkel je tot een nog betere zorgprofessional! Gericht op ‘anders’ samenwerken, persoonlijk(e) leerdoel(en) en de werkprocessen bekijken door een andere bril.  Doordat je beter en bewuster leert te communiceren, zal het coachen van patiënten binnen jouw medicatiegesprekken beter verlopen. En zal de samenwerking zowel intern als extern verbeteren.

Online intervisie (opgeven kan ook via het onderstaande contactformulier)

 • Groepsgrootte online intervisie: 4-6 assistenten, of maximaal 8 apotheekmedewerkers of bezorger;
 • Groepsgrootte regionale intervisie voor assistenten is 4 tot 8 assistenten; 
 • Kosten €20,00 (exclusief btw) voor intervisie online van 90 minuten (per deelname);
 • Kosten €95,00 (exclusief btw) voor intervisie regionaal van 18:00 inloop (18:30-21:30 uur) inclusief eten;
 • Intervisie regionaal op locatie is geaccrediteerd voor AA en DA met 2,5 punt;
 • Interesse in een andere datum, laat dit ons weten. Voor de apotheekmedewerker en apart voor bezorgers wordt een aparte intervisie georganiseerd, datum+tijdstip vooraf overleg met alle deelnemers.

In de huidige tijd is het steeds belangrijker om aandacht te hebben voor de individuele patiënt en zijn/ haar zorgvraag. Dit kan alleen door een goede multidisciplinaire samenwerking te realiseren. Het is dan ook belangrijk om steeds de huidige werkprocessen te analyseren en zo nodig aan te passen en de zorgbehoefte.

Apothekers volgen intervisie om meer grip te krijgen op de organisatie en daardoor de professionele zorg te kunnen verlenen. Als assistenten en bezorgers ook intervisie volgen is er meer draagvlak voor samenwerking, betere communicatie zowel intern als richting de patiënten. Dit alles draag bij aan persoonlijke ontwikkeling van de zorgprofessional en betere patiëntenzorg.

oktober 2021
Geen evenementen gevonden!

Samenwerkende apothekersassistenten die onze intervisie o.a. verzorgen

 

 

Mijn naam is Iris Mulder en ik ben op dit moment werkzaam in een openbare apotheek. Ik heb nadat ik mijn diploma heb behaald, in verschillende takken van de farmacie ervaring opgedaan. Zo heb ik gewerkt in het ziekenhuispotheek, bij een huisartsenpraktijk en in een grote openbare apotheek. Ik werd benaderd door Daphne om haar te ondersteunen bij het opzetten van intervisie bijeenkomsten in het noorden van het land. Ik hoefde hier niet lang over na te denken.Ik deel graag de kennis, en ervaring die ik heb met andere apothekersassistenten. Ook ben ik er van overtuigd dat we veel van elkaar kunnen leren door intervisies. Ik ben erg blij met mijn baan, en hoop nog lang dit vak uit te mogen oefenen.

Iris Mulder (regio Noord)

Mijn naam is Willy Kok, ik ben apothekersassistente in een openbare en een dienstapotheek. Ongeveer 30 jr geleden haalde ik mijn diploma, ik heb gewerkt in kleine en grote openbare apotheken bij een apotheekhoudend huisarts en als interim.

Graag motiveer ik collega’s, denk ik in kansen i.p.v. beperkingen en ga ik graag een uitdaging aan.  Zinvol overleggen betekent voor mij samen en met elkaar kijken naar mogelijkheden, hoe doet een ander dit, waarom lukt het daar wel, wat doen zij anders. Waar wil ik of ons team naar toe en wat is daarvoor nodig?  Allemaal vragen die in veel apotheken spelen en waar velen mee worstelen. Aanmodderen geeft frustraties en tegengas, keer het om. Kom zinvol overleggen. 

Willy Kok (regio Oost)

Ik ben Iris Asmus. Ik heb 20 jaar werkervaring als apothekersassistente, daarnaast heb ik 8 jaar als trainer bij Mediq Apotheken gewerkt. Hier heb ik verschillende trainingen ontwikkeld en begeleid met als voornaamste doelgroep apothekersassistenten. Momenteel werk ik in een leuk en gezellig team in apotheek Laag dalem te Gorinchem. Het valt me op dat we de laatste jaren steeds meer te maken hebben met veranderingen in de Farmaceutische bedrijfstak die een groot effect hebben op onze dagelijkse bezigheden als apothekersassistenten. Waarom maken we ons niet sterker door onze ervaringen met elkaar te delen? We hebben zoveel kennis en kunde samen. Ik denk dat we op die manier veel meer energie en plezier uit ons vak kunnen halen. Het lijkt me fantastisch om met mijn werkervaring andere apothekers-assistenten meer ‘Grip op hun werk’ te kunnen geven. Hoop met vele van jullie het gesprek aan te kunnen gaan!

Iris Asmus-Haring (regio Noord-Brabant, Midden en West)

Mijn naam is Cathy en ik heb ruim 30 jaar werkervaring. In de ziekenhuisapotheek ben ik 20 jaar werkzaam geweest als apothekersassistente en daarna 10 jaar als kwaliteitsassistente in de poli-apotheek in hetzelfde ziekenhuis. Sinds 2019 ben ik als gediplomeerd farmaceutisch consulent werkzaam in een openbare apotheek te Amersfoort. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren binnen de apotheekbranche en in de toekomst zullen er nog veel meer veranderingen plaatsvinden. Ik wil graag mijn ruime werkervaring en mijn opgedane kennis tijdens mijn studie, inzetten tijdens de intervisiebijeenkomsten. Doel: Meer grip te krijgen op onze werkzaamheden in de apotheek en ons werkplezier verhogen.

Cathy Kersbergen (regio Harderwijk en Amersfoort)

Contact

Contact

  Contactgegevens

  Daphaer BV

  Eigendomweg 6
  3765 ED Soest

  (06) 15231269 (Aernoud)
  (06) 12437776 (Daphne)

  Algemene voorwaarden

  Voor onze algemene voorwaarden kunt u hier klikken.

  Privacyverklaring

  Voor de privacyverklaring kunt u hier klikken.

  Nieuws

  Voor het laatste nieuws en verwijzingen naar interessante artikelen kan je terecht op onze Homepage.