Intervisie

“Meer leren door collegiale blik van collega uit een andere praktijk”

INTERVISIE

Intervisie voor assistenten

Daphaer organiseert geaccrediteerde en interactieve avondbijeenkomsten waar je met andere assistenten uit jouw vakgebied/branche ontmoet en echt met elkaar in gesprek gaat. Andere assistenten kunnen je oplossingen geven waardoor jij je kennis en kunde vergroot.

Tijdens deze bijeenkomst leer je van en met elkaar.

Door met elkaar te kijken naar vragen en problemen uit de dagelijkse werkpraktijk leer je meer over je vak en de manier waarop je dit uitvoert.

Door bewuster te werken krijg je meer werkplezier en ontstaan er minder fouten. Daarnaast draag je bij aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en aan die van je collega’s. Samenwerken is een kunst. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten, kennis en ervaringen. Benut deze optimaal zodat jij meer grip hebt op je werk!

De competenties waarmee je aan de slag zal gaan zijn: communicatie en het samenwerken binnen jouw team. Daarnaast werk je aan jouw professionaliteit en aan de kwaliteit binnen jouw werk.

  • Groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 assistenten.
  • Regionaal georganiseerd en het zijn losse avonden.
  • Kosten €95,00 (exclusief btw) voor 3 uur; inclusief eten en coaching nazorg.
  • Geaccrediteerd met 2,5 punt per bijeenkomst, of als intercollegiaal overleg. Alléén voor apothekersassistenten en doktersassistenten zijn deze bijeenkomsten geaccrediteerd.
  • Doelgroep: Apothekersassistenten en Doktersassistenten. Voor apotheekhoudende praktijken combineren wij beide doelgroepen. Tevens mogelijk zijn Multidisciplinaire bijeenkomsten, neem hierover apart contact met ons op.

  • Tijd: inloop vanaf 18:00 uur, bijeenkomst 18:30 – 21:30 uur.
  • Mocht jouw regio er niet tussen staan, of is er interesse naar een andere datum. Laat dit ons dan weten.

 

Op verzoek van meerdere apotheken kan deze avond tevens apart voor bezorgers georganiseerd worden.

Kom ook naar één van deze bijeenkomsten en meld je aan via ons contactformulier!

(Klik op de bovenstaande regel door naar ons contactformulier)

oktober 2019
november 2019
Geen evenementen gevonden!

Samenwerkende apothekersassistenten & doktersassistenten

 

 

In 1998 heb ik mijn diploma apothekersassistente mogen ontvangen. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring als apothekersassistente in de openbare apotheek en de instellingsapotheek. In deze tijd heb ik veel kennis opgedaan door de praktijk, maar ook door de vele nascholing en trainingen die ik gevolgd heb.

Deze kennis en ervaring wil ik graag delen. Daarom vind ik het belangrijk om met collega’s in gesprek te gaan. Waar loopt men in de praktijk tegenaan? Hoe lossen andere collega’s dit op? Welke talenten bezit iemand en hoe kun je deze in de praktijk inzetten? Collega’s tips en handvatten meegeven waar ze daadwerkelijk wat aan hebben in de praktijk.

Pauline van Tegelen (regio Limburg)

Mijn naam is Iris Mulder en ik ben op dit moment werkzaam in een openbare apotheek. Ik heb nadat ik mijn diploma heb behaald, in verschillende takken van de farmacie ervaring opgedaan. Zo heb ik gewerkt in het ziekenhuispotheek, bij een huisartsenpraktijk en in een grote openbare apotheek. Ik werd benaderd door Daphne om haar te ondersteunen bij het opzetten van intervisie bijeenkomsten in het noorden van het land. Ik hoefde hier niet lang over na te denken.Ik deel graag de kennis, en ervaring die ik heb met andere apothekersassistenten. Ook ben ik er van overtuigd dat we veel van elkaar kunnen leren door intervisies. Ik ben erg blij met mijn baan, en hoop nog lang dit vak uit te mogen oefenen.

Iris Mulder (regio Noord)

Mijn naam is Willy Kok, ik ben apothekersassistente in een openbare en een dienstapotheek. Ongeveer 30 jr geleden haalde ik mijn diploma, ik heb gewerkt in kleine en grote openbare apotheken bij een apotheekhoudend huisarts en als interim.

Graag motiveer ik collega’s, denk ik in kansen i.p.v. beperkingen en ga ik graag een uitdaging aan.  Zinvol overleggen betekent voor mij samen en met elkaar kijken naar mogelijkheden, hoe doet een ander dit, waarom lukt het daar wel, wat doen zij anders. Waar wil ik of ons team naar toe en wat is daarvoor nodig?  Allemaal vragen die in veel apotheken spelen en waar velen mee worstelen. Aanmodderen geeft frustraties en tegengas, keer het om. Kom zinvol overleggen. 

Willy Kok (regio Oost)

Ik ben Iris Asmus. Ik heb 20 jaar werkervaring als apothekersassistente, daarnaast heb ik 8 jaar als trainer bij Mediq Apotheken gewerkt. Hier heb ik verschillende trainingen ontwikkeld en begeleid met als voornaamste doelgroep apothekersassistenten. Momenteel werk ik in een leuk en gezellig team in apotheek Laag dalem te Gorinchem. Het valt me op dat we de laatste jaren steeds meer te maken hebben met veranderingen in de Farmaceutische bedrijfstak die een groot effect hebben op onze dagelijkse bezigheden als apothekersassistenten. Waarom maken we ons niet sterker door onze ervaringen met elkaar te delen? We hebben zoveel kennis en kunde samen. Ik denk dat we op die manier veel meer energie en plezier uit ons vak kunnen halen. Het lijkt me fantastisch om met mijn werkervaring andere apothekers-assistenten meer ‘Grip op hun werk’ te kunnen geven. Hoop met vele van jullie het gesprek aan te kunnen gaan!

Iris Asmus-Haring (regio Noord-Brabant, Midden en West)

Mijn naam is Cathy en ik heb ruim 30 jaar werkervaring. In de ziekenhuisapotheek ben ik 20 jaar werkzaam geweest als apothekersassistente en daarna 10 jaar als kwaliteitsassistente in de poli-apotheek in hetzelfde ziekenhuis. Sinds 2018 ben ik gediplomeerd farmaceutisch consulent en werkzaam in deze functie in een openbare apotheek in Naarden. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren binnen de apotheekbranche en in de toekomst zullen er nog veel meer veranderingen plaatsvinden. Ik wil graag mijn ruime werkervaring en mijn opgedane kennis tijdens mijn studie, inzetten tijdens de intervisiebijeenkomsten. Doel: Meer grip te krijgen op onze werkzaamheden in de apotheek en ons werkplezier verhogen.

Cathy Kersbergen (regio Harderwijk en ‘t Gooi e.o.)

Hallo, ik ben Chantal.

Mijn jarenlange ervaring in het (basis)-onderwijs combineer ik met mijn vaardigheden en kennis als doktersassistente in de rol van intervisiebegeleider. Ik geniet er enorm van als mensen openingen tot verandering in hun eigen functioneren kunnen gaan zien en gelukkiger worden in hun werk.

Bij intervisie kijk je samen met collega’s in een veilige setting naar de manier waarop jij je werk vormgeeft en tegen welke uitdagingen je aanloopt. Je wordt bevraagd en leert vanuit een andere invalshoek kijken naar jouw eigen functioneren. Dat draagt bij aan meer werkplezier als assistente!  

Ik zie je graag!

Chantal Arends (regio Oost)

Contact

Contact

Contactgegevens

Daphaer

Eigendomweg 6
3765 ED Soest
(06) 15231269 (Aernoud)
(06) 12437776 (Daphne)

Algemene voorwaarden

Voor onze algemene voorwaarden kunt u hier klikken.

Privacyverklaring

Voor de privacyverklaring kunt u hier klikken.

Nieuws

Voor het laatste nieuws en verwijzingen naar interessante artikelen kan je terecht op onze Homepage.