Als apotheker ben je afhankelijk van je team. Als er te weinig assistenten in de je apotheek zijn, ligt de werkdruk een stuk hoger en leidt dat tot stress en onrust.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende personeel rondloopt. Dat klinkt makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Er is op dit moment een groot te kort aan apothekersassistenten en overal staat wel een vacature open.

Als het niet meer lukt om zelf geschikt personeel aan te trekken, is er een mogelijkheid om hiervoor een bureau in te schakelen. Maar hoe kunnen zij garanderen dat de vacature wel gevuld gaat worden?

Daphaer is steeds op zoek naar vernieuwende ideeën om nieuw vast personeel aan te trekken en hen zo goed mogelijk voor te lichten over de nieuwe werkplek. Het lijkt makkelijk om een cv te schuiven en poppetjes in te zetten, maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat het apotheekteam er beter van wordt en de werkrelatie langdurig is.

En wat is er dan beter, dan alvast de werkplek te laten zien? Als iemand vertelt over de apotheek, zal dat altijd gekleurd zijn door de mening van diegene. Maar door de apotheek te laten zien door middel van een (3D-) video, geeft de apothekersassistente de kans om zelf een mening te vormen. Zonder dat er allerlei mensen meteen meekijken kan de apothekersassistente rondlopen in de apotheek en alvast voelen hoe het is om achter de balie te staan. Welke looplijnen er bedacht zijn in de apotheek, en waar ze de koffiekamer kunnen vinden.

Ben je ook op zoek naar nieuw personeel en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Klik op de foto voor het bekijken van de 3D video, bij een apotheek waar wij dit al hebben laten maken.

Als kandidaat kan je alvast online een kijkje nemen in de apotheek, waarop je wil gaan solliciteren.

Hoe leuk is dat!

 

Veel kijkplezier! Team Daphaer