In deze tijd worden we gedwongen om dingen die normaal gesproken in real life gebeuren, op een andere manier op te lossen. Een belangrijk aspect voor ons is het gesprek met de kandidaten. Waar we eerder ergens een kopje koffie zouden gaan drinken, moeten we nu een andere oplossing bedenken.

Betekent het nu dat ons werk stil ligt? Zeker niet! We spreken opdrachtgevers en kandidaten nu veel via Zoom of Whatsapp videobellen. Is natuurlijk net even anders, maar nog steeds sneller en oprechter dan mailen..

Hierbij is natuurlijk het fenomeen online solliciteren ontstaan. Je kunt niet op gesprek komen, dus dat verloopt online. Kun je hiermee jezelf verkopen? Of zorgt de verbinding voor een miscommunicatie? Of vind je het juist fijn dat je nu kunt solliciteren vanuit je veilige thuisomgeving. (Trek natuurlijk wel even wat representatiefs aan, geen thuis onesie?)

Zo hadden we onlangs een kandidaat die helaas niet in de apotheek op gesprek kon komen, maar via beeldbellen een rondleiding kreeg in de apotheek door de apotheker. Best goed bedacht toch?

 

 

 

 

 

Ik ben wel benieuwd of jij nu wacht om een andere baan te gaan zoeken, omdat je nu niet op gesprek kan komen. Of dat je er nu misschien juist wel voor gaat.

 

Linda