Payrolling en Daphaer

Payrolling is gemak

Het is voor veel werkgevers een doorn in het oog: de doorbetaling bij ziekte, re-integratie verplichtingen, moeten doorbetalen als er geen werk is, et cetera et cetera. Daarom wordt er meer en meer gekozen voor payrolling. Juridisch gezien is payrolling een soort uitzenden op basis van een uitzendovereenkomst. Dat wil zeggen dat medewerkers niet in loondienst zijn, maar dat ze bij het payrollbedrijf in loondienst zijn. Het payrollbedrijf zet ze daarna bij jouw bedrijf in.

Het verschil tussen payrolling en uitzenden zit hem voornamelijk in de werving van de werknemers. Bij payrolling werft de organisatie de werknemers zelf, bij uitzenden worden ze geworven voor het uitzendbureau. Payrolling kan daarom goedkoper zijn dan uitzenden.

Payrolling heeft een meer voordelen. Het belangrijkste voordeel is het feit dat het relatief gemakkelijk is om van werknemers af te komen. Als ondernemer kun je werknemers ‘ontslaan’ zodra je dat wil. Ondanks dat dat steeds lastiger wordt naarmate een gepayrollde werknemer langer bij u ingezet wordt, blijft het een stuk gemakkelijker dan wanneer je hem direct in dienst had gehad.

Wat maakt Soldij uniek?

  • Persoonlijk contact.
  • Deskundige helpdesk advies voor opdrachtgever als werknemer.
  • Maatwerk, geheel naar eigen wens in te richten.
  • Soldij is NEN 4400 gecertificeerd. De Stichting Normering Arbeid geeft keurmerken aan payrollbedrijven uit. Met een dergelijk keurmerk ben jij als ondernemer gevrijwaard van aansprakelijkheid voor het niet betalen van loonheffingen en minimumloon.
  • Soldij hanteert naast het fulltime en studenten tarief, ook een uniek parttime tarief.

Verder ontzorgt Soldij de opdrachtgever en wordt het juridische werkgeverschap overgenomen. Hiermee ook het ziekterisico. Payrolling is gemak. Meer weten, neem dan contact op met Daphne Hendriks (daphne.hendriks@daphaer.nl)

Soldij verzorgt voor bedrijven de payrolling en ontzorgt bedrijven bij de juridische werkgeverschapskant. Daphaer werkt actief met Soldij (http://www.soldij.nl) samen en ondersteunt hun bij de sales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *