Projectmanagement

Foto: MRT fotografie te Leusden

_MRT4322Aernoud verzorgt binnen Daphaer de projectmanagement en procesmanagement.

Een project is een tijdelijke organisatie om van te voren gedefinieerde producten of diensten te realiseren. Alles wat buiten de bestaande routines valt is al snel een project. Het is een hele kunst om de vaart in een project te krijgen, ongeacht of het om grotere of kleinere projecten gaat. Het is nog moeilijker om er daarna de vaart in te houden. Elke organisatie gebruikt projectmanagement. Projectmanagement is echt een vak apart. Veel projecten falen als gevolg van slecht projectmanagement. Om iets te kunnen beheersen, moet er een plan zijn. De verantwoordelijkheid van de Project Manager is om te bewaken dat het werk goed in overeenstemming is met het plan.

Interesse hoe wij ondersteunen bij projectmanagement?

Services-Project-Controls

Project beheersing

De beheersing van het project vindt plaats aan de hand van de primaire beheersfactoren (budget, afbakening, kwaliteit en tijd) en de secundaire beheersfactoren (doel, organisatie (van het project), omgeving en risico’s). De primaire beheersfactoren zijn factoren waarop het project beoordeeld kan worden of waarop de prestatie van het project gemeten kan worden. De secundaire beheersfactoren factoren zijn de factoren die de primaire factoren kunnen beïnvloeden of hiervan afhankelijk zijn. Daarom moeten deze ook in de gaten gehouden worden. De projectmanager draagt er zorg voor dat de kaders die voor de beheersfactoren zijn gegeven niet worden overschreden.

Methoden

Er zijn tal van methoden die gehanteerd worden bij projectmanagement. Wel is het raadzaam om volgens een bepaalde methode te werken om zo de kans van slagen van een project zo groot mogelijk te maken.