Als je vraagt aan een apothekersassistent wat belangrijk is om een goede apothekersassistent te zijn, krijg je vaak de reactie: kennis! Maar welke kennis?

Het antwoord is dan vaak: geneesmiddelenkennis. Zo kun jij de allerbeste medicatiebewaking uitvoeren..

Maar is dat echt het allerbelangrijkste? Is het niet heel erg belangrijk dat jij goed kan functioneren in een team? Dat samenwerken geen probleem is, en niet de organisatie steeds stagneert door problemen of conflicten?

Iedereen ergert zich weleens aan een collega omdat deze niet hard genoeg werkt. Of slijmt bij de baas 😉 Maar ook steeds opstoppende processen zoals het niet op tijd af hebben van de bezorgpakketjes kan een irritatiepunt zijn. En dit kan effect hebben op de manier hoe jij zelf functioneert in jouw werk.

De meest makkelijke oplossing is dan om het te negeren of een snelle tijdelijke oplossing te vinden. Maar dit gaat op lange termijn natuurlijk niet werken…

Intervisie draagt bij aan zelfontwikkeling maar kan ook leiden tot een verandering voor de hele organisatie

En daarom is het belangrijk om als apothekersassistent niet alleen scholingen te volgen over geneesmiddelenkennis, maar ook intervisie. Tijdens deze bijeenkomsten leer je om te gaan met situaties zoals hierboven genoemd. Samen bespreken we de situatie en proberen het vanuit verschillende oogpunten te zien. Het advies wat uiteindelijk gevormd wordt is dus niet voor een korte termijn en snelle oplossing, maar kan echt leiden tot een verandering in de hele organisatie. En.. veel belangrijker.. jij werkt aan jezelf om een nog betere apothekersassistent te worden!!